Обичаща

Любовта е смисълът на живота

Човек е създаден да обича и да бъде обичан. Любовта е смисълът на живота. Всяка жена има огромната сила да обича и тази любов трансформира всеки и всичко.

През младежките ми години, обичах да търся различни вдъхновяващи мисли за любовта, но най-доброто определение за любовта успях да открия в най-продаваната книга в целия света – Библията. Там апостол Павел дава едно изключително описание за истинската, съвършена, чиста любов.

“Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не отпада… И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.” 

1 Коринтяни 13:4-8,13

Всяка от нас иска да бъде източник на любов към своя съпруг, своите деца, близки и приятели. Тези 16 неща ясно разкриват какво е ЛЮБОВТА. Те са есенцията, същността, сърцевината на любовта. Ако някога се запитаме: “Аз обичам ли?”, то отговорите на тези 16 значими определения ще ни разкрият истината.

ЛЮБОВТА…

Търпелива е.
Милостива е.

Не завижда.
Не се превъзнася.
Не се гордее.
Не безобразничи.
Не търси своето.
Не се раздразнява.
Не държи сметка за зло.
Не се радва на неправдата.
Радва се с истината.
Всичко премълчава.
Вярва.
Надява се.
Всичко търпи.
Любовта никога не отпада.

Със сигурност, светът няма да е същият, ако тази съвършена любов живее в сърцата ни.

Ние сме родени да обичаме, да бъдем жени, създаващи революция на любовта. Всеки ден ние сме тези, които можем да научим децата си на тази любов!

Автор: Екатерина Стефанова