начало Истории Да бъдеш посланик на Божията любов в училищата

Да бъдеш посланик на Божията любов в училищата

1679 views
0 коментар
0

Казвам се Минка Харизанова и от 8 години живея в Португалия, в град Порто, заедно с моя съпруг и двамата ми малки сина. В това кратко свидетелство бих искала да споделя колко е велик Бог и колко прекрасни са Неговите мечти за всеки един от нас. Те са много по-големи отколкото можем да си представим.

Но ето как започна всичко…

Когато с моя съпруг пристигнахме в Порто се сблъскахме с различни предизвикателства. Всеки емигрант е запознат с трудностите, които среща по пътя на интеграцията в нова страна. За нас, единственото, което ни крепеше бе вярата в Бог и Неговите планове за живота ни. Молихме се Бог да ни свърже с правилните хора. В продължение на 3 години търсихме Бог за Неговата съвършена воля. Тогава се роди вторият ни син Самуил и Бог започна да се движи по нов начин в живота ни.
Стартирахме служение по домовете и се запознахме с един португалски пастор, който ни насърчаваше и продължава да ни бъде духовна подкрепа. Но истината е, че винаги сме били свързани с нашия духовен дом в България – църква “Живот в слава”.  Водени от Господ стартирахме църква “Живот в слава – Порто” и виждахме как Бог по невероятен начин работеше в живота на хората. 

Миналата година стартира служение “Жени на поколения”, чиято главна цел е да обедини и вдъхнови жените да бъдат силни и смели да достигнат следващите поколения. Когато чух за служението много се зарадвах, тъй като за това гори сърцето ми – да бъда майка, която оставя духовно наследство на своите деца. Една от целите на това женско служение е и да се обединят майки в молитва за различни училища. 

Молейки се Бог да благослови училището на сина ми,  дори и не си представих, че Бог ще ми отговори толкова бързо. Благодарение на Божието благоволение, аз бях избрана от общината в Порто, от десетки други мъже и жени, да участвам в един проект. Идеята на проекта е да се посещават различни начални училища и гимназии в града. И знаете ли каква е моята задача в този проект? 

Да свидетелствам какво Христос е направил в живота ми и да споделям за Неговата любов сред португалските ученици. Не е ли велик Бог – общината да те изпрати в държавни училища да говориш за Исус!

Бог отваря врати, които никой не може да отвори и това беше отговорът на моите молитви – да бъда жена, която може да говори за Христос на деца и младежи. Дори и не съм предполагала, че ще стигна не само до училището на сина ми, но и до много училища в Порто. Да говориш за Христос на деца, живееще в католическа страна не е лесно, защото за тях вярата е свързана повече с Дева Мария, поклонение пред множество светии и празници, които нямат нищо общо с Библията. Децата имат много въпроси за Исус и съм благодарна на Бог, че ми помага да отговоря на всеки въпрос. Говоря им, че Бог ги обича и че има бъдеще и надежда за всяко дете. Много е вълнуващо да посещаваш толкова училища и да бъдеш светлина в мрака. Вярвам, че много деца няма да забравят срещите ни и ще се замислят за силата на вярата.

 

 

 

 

 

Искам да ви насърча да продължавате да се молите за децата си, за младото поколение в България и нека Бог да благослови своите дъщери, които искат да бъдат истински жени на поколения.

Автор: Минка Харизанова

0 коментар
0

Може да харесате също

Close