начало СтатииВяра Молитвата трансформира

Молитвата трансформира

1522 views
0 коментар
0

Молитвата има сила да трансформира нас, семействата ни, приятелите ни, обществото ни. 

Чрез молитвата ние извикваме неща от духовната област да станат реалност в естественото. В молитва ние трансформираме – предизвикваме радикална промяна. 

Няма да забравя какво Бог ми показа преди няколко години. Една вечер, докато се молих, видях как прекрасни, величествени ангели започнаха да извършват духовни процеси на земята. Те сякаш отворяха небесата, за да може молитвата да донесе реален резултат. Това беше велико! Има ангели, които очакват да чуят твоя глас и твоята молитва днес.

Всеки ден има назначени ангели, които чакат нашите молитви, за да освободят божественото в живота ни и около нас. Но за да може нашата молитва да носи трансформация е необходимо вяра в свръхестественото, постоянство в невидимите неща и фокус към другите

Вяра в свръхестественото

За да видим небесното измерение в живота ни и около нас е необходимо вяра. Ако вършим неща без вяра и без твърдо убеждение, то никога няма да получим желания резултат. Реалността на Бог е там, където доминира Неговата пълнота на мир, радост, милост, истина и любов. Вярваме ли, че думите ни създават такава атмосфера? 

Молитвата създава неща първо в свръхестественото измерение, за да станат реалност и на земята. Молитвата е мост, по който земята и небето се свързват в едно. А този мост се строи от нас! Чрез вяра всеки един от нас става носител на свръхестественото.

Постоянство в невидимите неща

Думата „постоянство“ не е от любимите ни думи. Сигурна съм, че също като мен, сте имали моменти когато започвате да четете някаква интересна книга, но след няколко дена виждате друга и започвате нея преди още да сте завършили първата. Или когато възпитаваме децата си, има случаи когато не разрешаваме определено нещо, а след една седмица забраната се отменя.

За жалост, много християни страдат от тази „болест“ – непостоянство, която разрушава техния духовен интегритет, ограничава силата на Бог в живота им и прокарва дълбоко съмнение в любовта на Христос към тях.

Чувала съм много хора да питат: „Защо не получавам отговори на молитвите си?“. Причините могат да са няколко, но една от основните е – непостоянство. Ако не сме упорити, настойчиви, твърди, не можем да видим отговорите на нашите молитви, защото в повече случаи тези отговори изискват време

Така както растежа на семето е процес, така и някои от отговорите на най-големите ни копнежи изискват време. Но готов ли си да чакаш в молитва? За мен това е най-трудната част – в чакането да се доверя на Бог и да продължавам да се моля докато не видя. Молитвата, която носи истинска промяна изисква постоянство.

Фокус към другите

Много често ограничаваме молитвата си като я превръщаме в разменна монета само до нашите нужди, нашите интереси, нашите мечти. Но можем ли да погледнем отвъд „нашето“ . Вярвам, че когато повече хора поставят като приоритет в молитвата си благословението, изцелението, спасението на другите, те ще видят невероятни неща да се случват. „По-добре е да даваш, отколкото да получаваш“ (Деян. 20:35), това е прекрасен закон, който може да звучи и така „По-добре е да се молим за другите повече, отколкото да чакаме да получим само нашето“.

Ако разгледаме съживленията в църковната история, променили цели континенти и култури, ще видим, че всичко започва от молитвата на хора, изпълнени с копнеж живота на другите да бъде докоснат от Бога. Едно от тези движения е познато като движението на Моравските братя, което е довело до трансформация на Западното общество през 18 век. Те стартирали 24-часова молитва без прекъсване, 7 дни в седмицата в продължение на 100 години. Смята се, че почти всяко велико мисионерско начинание през 18 век и 19 век е било повлияно от моравското служение. Молитвата наистина трансформира!

Ние не се молим, за да спазим някакъв закон или религиозен ритуал. Не се молим, за да се чувстваме по-добре и да изплачем нуждите си! В молитва ние се преобразяваме повече и повече в образа на Христос, за да бъдем носители на трансформация – радикална промяна

Когато се молим чрез вяра в свръхестественото, постоянство в невидимите неща и фокус към другите, ангели активират духовни процеси и виждаме отговора на Бог на земята. 

Твоята молитва има сила да трансформира!!!

Автор: Екатерина Стефанова

0 коментар
0

Може да харесате също

Close