начало СтатииВяра СКРИТАТА ДОБРОДЕТЕЛ

СКРИТАТА ДОБРОДЕТЕЛ

1336 views
0 коментар
0

 

1-ва част

 

“Кой може да намери добродетелна жена? Защото е много по-скъпа от скъпоценни камъни. Сила и достойнство са нейното облекло и гледа радостно към бъдещето.”  Притчи 31:10, 25

 

Това са едни от моите любими стихове, защото винаги са ме вдъхновявали и поставяли в мен дълбок размисъл – какво означава да бъдеш добродетелна жена?

Еврейската дума, която е използвана в стих 10 е eshet chayil и означава – благородна, силна, храбра. Интересното е, че многократно тази дума се изполва по отношение на война. В латинския превод на Библията (Vulgate) се е използвало определението “жена на храброст”.

Жена на храброст и сила, жена на непоклатими морални стандарти, жена, почтена във всичко, което върши.

Да бъдем жени на сила не означава да бъдем по-силни физически от мъжете. За мен, нашата сила като жени е свързана с това КОИ СМЕ и какво е естеството на нашия духовен живот.

Нерядко съм срещала жени, които са фокусирали потенциална си в определени действия, но рано или късно не са видяли желания резултат. Причината е само една – ние не можем да направим нищо по-различно от това КОЕТО СМЕ. Нашите дела са следствие на нашата същност. Качеството на нашите действия се разкрива от нашия вътрешен човек! Неслучайно описанието на добродетелната жена, започва не с делата й, а от нейното естество.

Когато бях малка много обичах да ходя на село и да гледам плодовите дървета. Спомням си как дядо се грижеше за всяко едно и благодарение на неговия труд, всяка година имахме ябълки, праскови, кайсии. Гледайки грижовността и всеотдайността на дядо ми, научих два основни принципа:

  • очаквай очакванотоЕдно ябълково дърво ражда ябълки, защото в самата си същност семето е било от ябълка. Не можем да очакваме нищо по-различно от заложеното в нашите сърца. Моята максима е “очаквай очакваното” – очаквай това, което вече си поставил като основа на живота си. Очаквай резултати според твоите приоритети.Ако нашите корени са “изтакани” от правилните ценности, от превъзходството на вярата и убеждението, че трябва да бъдем жени на сила и достойнство, то несъмнено животът ни ще придобие нов смисъл и ще видим пред себе си нови хоризонти.


  • промяната е процесПочти всеки ден от седмицата дядо ми ходеше на село, за да се грижи за дърветата и пчелите. Той знаеше, че ако иска добра реколта ще трябва да положи всекидневно усилие. Много често си мислим, че от едно – две правилни решения проблемите ще се разрешат и животът ни ще се промени. Това е голяма илюзия. В нашия забързан свят искаме нещата да се реализират бързо, в миг на око да се изкачим по стълбицата на успеха. Но хубавите неща не се случват бързо. Помислете… дори за един нов живот са необходими цели 9 месеца, за да достигне до пълно развитие и готовност да бъде част от света. За да бъдем жени на добродетели е необходим процес – това е начин на живот. Необходима е всекидневна грижа за нашия вътрешен човек и непоклатима вяра.
 Да, със сигурност няма да е лесно, но си заслужава, защото това превъзходство и сила, изразени чрез нашите ценности е наследството, което ще оставим за поколения. 
Този начин на живот не е нещо непосилно или тежко бреме, но както всеки земеделец се радва на своята работа, то ние също с радост и търпение трябва да се грижем за вътрешния човек като “градина”. Градина на добро, любов, радост, мир, търпение, мъдрост, благословение. 


Връщайки се отново на стиха “…защото тя е много по-скъпа от скъпоценни камъни”, бих искала да добавя…

В нашето материалистично общество парите, богатствата, имотите, колите имат по-голяма стойност от самия човешки живот. Дори самите жени, неосъзнавайки инвестират големи суми пари, за да имат най-добрата колекция от бижута и ги ценят повече от това, което могат да инвестират в самите себе си.

Ценността на всяка жена, поставила като основа на живота си висши морални стандарти е хиляди, милион пъти по-скъпа от естествените богатства. 
Един пръстен, дори и най-скъпият на света, може да се загуби само за няколко секунди, но това, което е в сърцето ни, нашата същност, пропита от благородство и добродетели не може да бъде загубена. Тя може само да бъде предадена на други!

Да бъдем жени на добродетели е напълно възможно. В човешката история можем да видим много примери, но въпросът, стоящ пред нас днес е: искам ли да бъда жена на сила и достойнство?

Ако желаеш да бъдеш такава жена, то това е твоят ден. Започни днес нов живот. Постави основата, която никога няма да се поклати – избери истината, вярата, любовта, себераздаването, милосърдието!

Ти си родена да бъдеш жена на добродетели, жена на сила и достойнство, променяща поколения!

 

Автор: Екатерина Стефанова


БЪДИ ПРИЧИНАТА ДА ПРОМЕНИШ ЖИВОТ

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС МОЖЕМ ДА ИЗДАДЕМ 1000 БРОЯ БРОШУРИ,
КОИТО ДА ДОСТИГНАТ ДО 1000 ЖЕНИ С ПОСЛАНИЕТО ЗА ДОБРОДЕТЕЛНАТА ЖЕНА.

ВЪВ ВСЯКА БРОШУРА ЩЕ НАМЕРИТЕ 5-ТЕ ПОСЛАНИЯ ЗА ДОБРОДЕТЕЛНАТА ЖЕНА, ЗАЕДНО С ВЪПРОСИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА КЪМ ВСЯКА ТЕМА, КАКТО И СВИДЕТЕЛСТВА НА ЖЕНИ. 
БРОШУРИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗДАВАНИ АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО!!!

ВСЕКИ ДАРИТЕЛ СЪЩО ЩЕ ПОЛУЧИ БРОШУРА.
ПИШЕТЕ НИ НА ИМЕЙЛ КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ДАРИТЕ ЗА НАШАТА МИСИЯ: (womenofgenerations@gmail.com)

ИЛИ ИЗПРАТЕТЕ ДИРЕКТНО СУМА ЧРЕЗ

 


0 коментар
0

Може да харесате също

Close