начало СтатииВяра ПРОМОЦИОНАЛНА ВЯРА

ПРОМОЦИОНАЛНА ВЯРА

677 views
0 коментар
0

 

В сезона на зимните празници всеки от нас планува как да направи най-прекрасните спомени със семейство и приятели. От друга страна, магазините се конкурират за нашите портфейли с неустоими отстъпки за подаръци, а ние с останалите хора – кой ще вземе повече. 

Целият фокус от Рождество е изместен към големите оферти на суетността. Един ден докато се разхождах в мола, търсейки и аз промоция за определен продукт, в мен възникна следната мисъл: днес все по-често и вярата се търси на “промоция”. 

Думата “промоция” означава нещо изгодно, което може да се закупи на ниска цена.

Промоционалната вяра е свързана с погрешната представа, че упованието ни в Христос е по-скоро неизбежна необходимост, когато светне червената лампа на проблемите. Наричаме се християни, сещайки се за Бога по празници, но сърцата ни остават заключени за Христос. Посещаваме църква, но животът ни остава непроменен. Търсим евтина вяра, която да напомпи емоциите и погрешните ни мотиви да бъдем материално богати, но бедни на любов, прошка, смирение и милосърдие. 

Ако си зададете въпроса: “Защо вярвам в Исус?”, може да дадете десетки хубави причини.  Например: Бог е добър, Той ме обича, Той ме изцели, нуждая се от Неговата помощ и т.н.  Нашата вяра може да започне своето начало от нашата нужда, но никога не трябва да бъде основана на това.  Не може да допуснем дълбочината на нашата вяра да се равнява само до там, докъдето получим отговора на нашите нужди. Жалко е когато правим вярата евтина – да кажем една изповед, да присъстваме на няколко неделни събрания и да поставим етикет на челото си с надпис “спасен”. 

Вярата не се търси от време на време, тя се живее! 

В основата на вярата е Невидимият Бог да бъде част от живота ни, не като мистичен и далечен, но реален и близък приятел! Приятел, който винаги помага, но не обичан заради това, което има, а поради това, което Е! 

Бог е ЛЮБОВ! Той е съвършенната любов и всеки води началото си от Неговото сърце и цял живот тук на земята сме търсачи на тази любов! Единствената любов, която запълва всяка празнота в душата ни и изцелява наранените ни сърца. Тя разкрива съдбата, за която сме били родени. Обичта ни към Бог е онази движеща сила, която не ни позволява да се предаваме дори и в най-голямата ни трудност. 

Ние вярваме, защото няма връщане назад към стария ни живот. Ние се доверяваме на Бога, не защото няма да има трудности, но защото дори в изпитанията Неговата милост и истина тържествуват. Вярваме в Христос, защото Го обичаме и желаем да разкрием живата надежда на хората, скрита в Христос!

Това е вярата –  живот в Христос и живот чрез любов през всичките ни дни на земята и във вечността!

 

АВТОР: Екатерина Стефанова

0 коментар
0

Може да харесате също

Close