начало Актуално ДОКАЗАНО: ПРИ АБОРТ БЕБЕТАТА ЧУВСТВАТ БОЛКА

ДОКАЗАНО: ПРИ АБОРТ БЕБЕТАТА ЧУВСТВАТ БОЛКА

1542 views
0 коментар
0

Думата “аборт” винаги ми е била, меко казано, неприятна. Има и хора, които я считат за поредната в българския речник и израз на свободната воля на жената. Да, наистина, всяка жена има право да избере какво да направи с новия живот в нея, но преди да вземе крайното решение, нека да помисли още веднъж.

Доказано е, че при аборт бебето усеща болка. За него аборта не е безболезнен край, а  физическо мъчение. 

Какво всъщност се случва по време на аборт???

За жалост, много момичета избират аборта, защото си мислят, че бебето в тях е просто “недоразвита клетка”, която няма нищо да усети. Просто махаш и готово. Но истината е съвсем различна, а за нея се говори рядко.

Както се вижда на снимката, абортът е буквално разкъсване на малкото човече.

 

Множество световни проучвания доказват, включително и скенери на мозъка на неродени бебета, че миниатюрното човече може да почувства болка по-рано от 20 седмица от бременността. Ембриологичното развитие показва наличието на болкови сензорни механизми. Развитето на нервната система е установено при бебето от 6-та седмица. Сензорните рецептори за болка се развиват първо около устата и повърхността на кожата.

Специалисти по фетална хирургия казват: “Прилагането на анестезия (упойка) директно към плода е от решаващо значение при операции на бременни.”

Медицината доказва, че при наложителни операции на бебета в утробата е необходимо упойка, но при аборт няма никаква упойка. Бебчето буквално е разкъсвано малко по малко, парче по парче.

За да се извади бебето от майчината утроба, гръбначният му стълб трябва да се “скъса”, а черепът да се счупи. След това, работата на медицинското лице, което е извадило частите на бебето е да ги сглоби, за да е сигурно, че нищо не е останало. Това прилича по-скоро на филм на ужасите.

И най-голямата трагедия е, че този филм се създава всеки ден многократно във всеки град, във всяка болница или клиника. Причината за това е погрешното убеждение, че премахването на новия живот  е решение на проблемите. А проблемът не е бебето, чието сърце тупти близо до майчиното, а егоизмът, отхвърлянето, лицемерието.

 

Нека да погледнем данните за 2016.

Официалната статистика показва, че абортите са 26 446. Тази цифра е без абортите, които се правят на частно или предизвикани от медикаменти, които най-вероятно ще надминат цифрата на официалните аборти.

А още по-ужасяваща е следната статистика.

“От 1953 г., когато за първи път имаме статистика за легални аборти „по желание“, броят започва да нараства рязко. По време на почти целия тоталитарен режим на комунистическата партия, след официалното узаконяване на на абортите, броят аборти на година не слиза под 100 000, а за определени години броят на легалните аборти достига около 160 000.“ 

В статистиката не са включени нелегалните аборти, които по сметка на АГ специалисти са около 30% от посочените легални. (за повече информация може да посетите www.abort.bg)

Следователно от 1953 само до 1895 са направени 5 929 503 аборта. 

Това е достатъчно показателно за духовния и морален упадък на семействата ни. Семейството е „гнездото“, където се заражда животът и се създава мирогледът и ценностната система на всеки човек. 

 

Това, което можем да направим е да възпитаме децата си да обичат живота, не за сметка на своя егоцентризъм, но да обичат живота, основан на висши идеали!

Да не спираме да говорим за истината и да помагаме морално и социално на жени, имащи нужда от нас. Ние можем да бъдем надеждата за някое момиче или семейство. 

Животът е безценен!

Децата са нашите небесни подаръци, които нямат цена!

 

Споделете тази статия с ваши приятели, за да бъдем глас на истина и протегната ръка към майки и неродените мъничета, които имат да дойдат на тази земя, с уникална съдба.

 

АВТОР:Екатерина Стефанова

 

0 коментар
0

Може да харесате също

Close